6 925 дка общинска земя е декларирана незаконно, 30- дневен срок за издължаване на наемите
6 925 дка общинска земя е декларирана незаконно, 30- дневен срок за издължаване на наемите / Дарик радио,архив

6 925 дка общинска земя е декларирана през 2012 и 2013 г. пред ДФЗ за получаване на субсидии , без хората да имат договорни отношения с община Кюстендил, информира кметът Петър Паунов. Това са направили 509 физически и 20 юридически лица , стойността на наемите по цените, които са в наредбата възлиза на 78 070 лв.
"Вече имаме постоянен достъп до интернет страницата на ДФЗ и първоначалните ни сондажи показаха това.Тъй като знаете, че сме привърженици на толерантността и закона, затова в момента има 30 дневен срок всички тези наши съграждани да дойдат и да се издължат коректно на касите на община Кюстендил. Ако някой не се възползва от този срок, то тогава ще бъдат уведомени прокуратурата и ДФЗ, за да бъдат спрени плащанията и за деклариране на неверни данни.
Уважаеми съграждани, които по погрешка сте декларирали неверни данни, моля ви , възползвайте се от този гратисен период , в който да изчистите задълженията си и друг път не забравяйте, че има тръжни процедури, в които могат да участват всички", коментира Петър Паунов.