2780 неизвинени отсъствия за един срок в ПГ Акад. Корольов и над 35 000 извинени в ПГ по туризъм
2780 неизвинени отсъствия за един срок в ПГ Акад. Корольов и над 35 000 извинени в ПГ по туризъм / netinfo

ПГ „Академик Сергей Павлович Корольов" е с най-много неизвинени отсъствия, показва справка на Регионалният инспекторат по образование в Кюстендил. С най-много извинени сред дупнишките училища пък са учениците в гимназия „Христо Ботев".

Възпитаниците на бившето механо в Дупница оглавиха класацията на Регионалният инспекторат по образование в Кюстендил за неизвинени отсъствия за първият учебен срок - 2780 броя. Според преподаватели обаче, това се дължи не толкова на слаб контрол, колкото на факта, че там действително се пишат всички отсъствия и се държи на присъствието.

След тях в класацията се нарежда ПГ по туризъм „Н. Й. Вапцаров" Кюстендил. Трети са учениците на ПГ по хранително-вкусови и химични технологии Дупница с 1726.

Без нито едно неизвинено отсъствие са учениците от училището в Ръждавица, следват НУ „Св. Климент Охридски"-Кюстендил с 1 и училището в Бобошево с 2 неизвинени отсъствия.

Най-много извинени отсъствия има в ПГ по туризъм в Кюстендил - над 35 000, а от дупнишките училища в гимназия „Христо Ботев" - над 27 000.