20 литра на кв. метър са измерените валежи в Кюстендил за миналото денонощие, няма паднали градушки, казаха за БНР от регионалната метеорологична станция. От Общината съобщават за срутена част от подпорна стена в имот в близкото с. Горна Гращица, както и за залят и затлачен път в с. Каменичка Скакавица.

Част от подпорна стена се е срутила в частен имот в село Горна Гращица. Кметът на населеното място е подал сигнала. На място е извършена проверка и е установено, че няма засегнат общински път, както първоначално е било съобщено.  

В землището на село Каменичка Скакавица пък е затлачен махленски път. Имало е наноси и скална маса по него. С техника пътят е пробит, с цел достигане до възрастно семейство, живеещо в района и придвижването на екипите от "Социалния патронаж“. Затлачен път има и в района на село Слокощица.

Отводнявана е улица в село Ябълково. От регионалната метеорологична станция  в Кюстендил прогнозират още и по-интензивни валежи следващото денонощие, а температури от 33 градуса се очакват след 20 юни.
БНР