/ БТА
"Жителите на град Славяново, община Плевен, готвят блокада на участък от републиканския път III-3402, който преминава през населеното място. Причината е лошото му състояние и опасността от сериозни пътни инциденти".

Това съобщи Румен Моцев, кмет на град Славяново. "Пътят е в окаяно състояние. Той свързва община Пордим със село Коиловци. По него всекидневно пътуват хора до Плевен, но преминаването е почти невъзможно. Писал съм до всяка една институция, но никой не ни обръща внимание", обясни кметът. 

Моцев добави, че преди около година заради лошото състояние на пътя се е преобърнало ремарке в опит да избегне дупка. Хората в Славяново планират да излязат на протест утре в 7:00 часа в района на млекопреработвателното предприятие. Ще бъдат пропускани линейки и пожарни автомобили.

Блокадата ще продължи до 10:00 часа.  Инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление - Плевен, обясни, че за тази година е планирано да се извърши изкърпване в участъка Коиловци - Славяново. Това ще бъде направено до декември.
БТА