ВиК-Хасково най-добри в страната по бързо откриване на аварии
ВиК-Хасково най-добри в страната по бързо откриване на аварии / Управителят на ВиК - Хасково Тодор Марков
ВиК-Хасково: Парите от МС за нови кладенци включват проектиране, строителство и предаване
100442
ВиК-Хасково: Парите от МС за нови кладенци включват проектиране, строителство и предаване
  • ВиК-Хасково: Парите от МС за нови кладенци включват проектиране, строителство и предаване
Подложени сме на учестен мониторинг както за Хасково, така и за Харманли и като ВиК оператор спазваме всички законови изисквания и процедури, уверява управителят на ВиК-Хасково Тодор Марков.

Той посочи още: „От миналата година вода за изследване на уран не е вземана, понеже очакваме да бъдат предадени в експлоатация всички съоръжения- 8 кладенеца и два водопровода, за да можем да направим смесването и да подобрим качеството на водата.

И 5 разрешителни да имах при едни съоръжения нови, които се изграждат, се прави нов хидрогеоложки доклад, включва се новото съоръжение, издава се ново разрешително за водовземане и се учредява нова санитарно-охранителна зона в съществуващата, която вече си е доказана. И мисля, че на всички им стана ясно, че в парите, които отпусна правителството, са включени проектиране, строителство и предаване с цялата документация по Закона за водите и ЗУТ.“

Тодор Марков съобщи още, че преди няколко дни са взети проби от Узунджово-2, които са дадени за изследване. Това са новите вододайни зони, за които очакваме да бъде учредена санитарно-охранителната зона, уточни той. 4-те кладенеца на Северна зона са пуснати в експлоатация, още 4 кладенеца чакаме. Докато не заработят съоръженията ние няма да имаме възможност да смесваме водата, каза още Тодор Марков. Чуйте го в приложения файл.