В Социалното предприятие- Ден на отворените врати
В Социалното предприятие- Ден на отворените врати / DarikNews

Ден на отворените врати организира днес Социалното предприятие към СУПЦ-Димитровград. То бе създадено по пилотен проект за повишаване на жизнения и социален статус на лица от уязвими групи по програмата за развитие на човешките ресурси. Днес в социалното предприятие ще бъдат представени дейностите, които то изпълнява, като посетителите ще могат да разгледат и кабинетите по специалностите „Ремонт на битова техника" и „Шивачество", където се обучават потребителите му. Тези от курса „Шивачество" вече са в етапа на производствена практика и правят спално бельо. На финала на теоретичната част от обучението са курсистите в специалността „Ремонт на битова техника", информира управителят Таня Гьокова.

В Деня на отворените врати днес на социалното предприятие ще гостуват и представители на фирми от съответните браншове с идеята след обучението курсистите да получат при тях реална трудова реализация, обясни тя.

 Социалното предприятие бе открито в края на месец юли 2010 г. и бе първото в област Хасково. 162 828 лв. е стойността на проекта, като средствата са безвъзмездно финансиране по програмата. 16 месеца е продължителността на разработката.