В с. Черногорово искат и догодина лятно училище
В с. Черногорово искат и догодина лятно училище / DarikNews

Лятно училище за деца от рискови групи, на които предстои да постъпят в първи клас, да бъде организирано и догодина, поискаха родители на посещавалите го това лято в с. Черногорово. Днес в ОДЗ № 4 там продължилото месец училище бе закрито с тържество, на което 12-те деца от групата показаха какво са научили- декламираха, пяха песни и представиха кратка драматизация по българска народна приказка. Всяко от тях получи ученическа раница и несесер.

В с Черногорово искат и догодина лятно училище
netinfo

Община Димитровград организира лятното училище по проект за социално включване. То стартира в средата на юли за 75 деца в общо 5 групи и 4 населени места- селата Черногорово и Радиево, град Меричлери и димитровградския кв. „Изток”, където бяха сформирани две групи с общо 30 деца. За тях заниманията продължават и през август.

В с Черногорово искат и догодина лятно училище
netinfo

Всеки делничен ден, в продължение на 4 часа, със записалите се за безплатните занятия в летния курс работиха 5 педагози и трима медиатори. Целта бе под формата на игра малките да придобият знания, които ще им помогнат преди постъпването в първи клас, припомни ръководителят на проекта за социално включване Елена Тодорова. Освен упражненията по математика, български език, околен свят и упражненията за развиване на фината моторика, в рамките на месеца бяха организирани и две образователни екскурзии, при които децата посетиха местните читалище, библиотека и парк, разказа тя.

В с Черногорово искат и догодина лятно училище
netinfo