/ БТА
"Литературна" гора бе засадена на юбилейните 50-и празници на поезията и прозата "Южна пролет" в Хасково. Бивши лауреати на Националния конкурс за дебютна литература и настоящи участници в творческата надпревара вкорениха в лесопарка "Кенана" 50 фиданки атласки кедър. 

БТА

Традиция да се садят дръвчета е имало в първите години на литературния празник, но вече никой не знае къде е местонахождението им, поясниха от Общината. Оттук нататък всяка година парцелът ще расте с по една нова фиданка. На мястото е поставена и табелка "Алея "Южна пролет".

БТА

"Книгата се прави от хартия, а хартията - от дърво. С тази инициатива искаме да покажем на обществото, че пазим природата. Призоваваме обаче и хората да четат повече", каза кметът Станислав Дечев.

БТА

"Начинанието е прекрасно, а аз съм изумена от престоя ми тук", каза поетесата и актриса Бистра Окереке. Дебютантката със стихосбирката "Аз зад черното и бялото" е родена в Нигерия. Надявам се моята поезия да стигне до хората, които я търсят и имат нужда от нея, каза пред БТА младата авторка.

БТА

БТА