Тържествена заря-проверка за 2 юни в Хасково
Тържествена заря-проверка за 2 юни в Хасково / Darik News, архив
За тържествена заря-проверка по повод 2 юни- Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България кани областният управител Станислав Дечев тази вечер всички жители на областта и гости в региона.

Тази година се навършват 141 години от гибелта на Ботев, саможертвата на воините от неговата славна чета  и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на  България през революционната 1876 година.

По време на тържествената заря ще бъде отбелязана и 90-тата годишнина от освещаването на Паметника на Незнайния войн в Хасково. По повод годишнината, Община Хасково поставя мемориална плоча, която да напомня на поколенията за безпримерния дарителски акт на всички жители на Хасково, благодарение на които е изграден един от уникалните войнишки паметници в България, този на пл.“Свобода“ в Хасково.

Тържествената заря-проверка ще се проведе от 21 часа тази вечер на пл.“Свобода“ в Хасково. В ритуала ще участват военни блокове от формирование 52 740 и ученически блокове от ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ и ПМГ “Акад. Боян Петканчин“.