Търсят в Димотика свидетел на жестокия побой и грабеж в Малко Градище
Търсят в Димотика свидетел на жестокия побой и грабеж в Малко Градище / DarikNews.bg, Архив

Бившият таен прокуроски свидетел по делото за жестокия побой и грабеж над възрастно семейство в с. Малко Градище Джингиз Димитров продължава да става причина за отлагане на делото.

За престъплението срещу пенсионерите от любимчанското село Мавруда и Боньо Добреви пред съда са изправени трима свиленградчани. Подсъдимите са 24-годишният Стойчо Огнянов, Иван Георгиев - на 44 г., и 31-годишният Васил Атанасов.

Престъплението бе извършено на 3 ноември 2014 г. вечерта в къщата на старците, когато трима маскирани нахлули и ги изтезавали жестоко преди да им отнемат 2500 лв.

Според държавното обвинение организатор на нападението е рецидивистът Стойчо Огнянов, излязъл от затвора на 14 март м.г., а Иван бил зад решетките до 14 май м.г. Двамата признават, че са участвали, но отричат за съучастието на Атанасов. Според тях тартор на грабежа е изчезналият зад граница Джингиз Димитров, който натопил Васил.

След официално запитване от Хасковския окръжен съд от гръцкото министерство на правосъдието отговориха, че такова лице не изтърпява ефективно наказание в техен затвор.

След нова информация, че Димитров е видян в село край Димотика, от ХОС пак пратиха писмо за съдействие от гръцките власти, а процесът бе отложен за 29 септември.