Свиленград представи проект за интегриран план
Свиленград представи проект за интегриран план / DarikNews

Общинският проект „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Свиленград" представи днес общината. Стойността на проекта е 199 800 лв., като от тях безвъзмездна финансова помощ са 189 810 лв., а финансовият принос на общината- 9 990 лв. 


Целта е да се повиши качеството на живот и градската среда в Свиленград, трайно преодоляване на икономическите, екологичните и социални проблеми на града и постигане на устойчиво развитие чрез прилагане на интегриран подход, коментират от общината. Интегрираният план ще бъде изготвен след целеви и проблемен анализ и визия на Свиленград за периода до 2020 г. Конкретните цели и стратегии ще бъдат формулирани и заложени с участието на експерти и представители на местните общности. За тази цел се предвиждат информационни дни и две обществени обсъждания.

Кметът на общината Георги Манолов апелира към всички жители, представители на НПО, медии, бизнеса, инициативни и публични личности да се включат в обсъжданията със своите виждания и предложения за развитие на Свиленград, за да се изработи оптимален проект за интегриран план. На тази база ще се работи за привличане и координирано управление на разнородни инвестиции и подпомагане от структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС, както и от други донорски програми, съобщават от община Свиленград.