Димитровград, химн, анкета
Димитровград, химн, анкета / Дарик радио
Онлайн гласуване за химн на Димитровград в анкета е пуснала на официалния си сайт общината. Всеки, който иска да заяви предпочитанията си, може да гласува за едно от трите предложения, селектирани от комисията или да посочи, че не харесва нито едно от тях.

Гласуването онлайн е стартирало днес и до момента в него са се включили 30 души, като безспорен техен фаворит е песента „Здравей Димитровград“. При допитването с анкетни карти, което замени общественото обсъждане, вота си дадоха 57 души, като изборът на 36 от тях бе за „Свещен град“. Тогава от общинската администрацията обясниха, че не се предвижда онлайн избор. Днес обаче, на официалния сайт е позиционирана анкета.

В нея може да се гласува само по веднъж от един IP адрес, което гарантира максимална представителност на изразените позиции, обясниха от димитровградската администрация. В анкетата са качени и звуковите файлове на трите песни, предпочетени от комисията. Резултатите са видими в предвидената за това опция.

Анкетата е позиционирана на началната страница на официалния сайт на община Димитровград а гласуването ще продължи повече от месец - до заседанието на Общинския съвет в последния четвъртък на месец юни, когато местният парламент трябва да приеме окончателното решение за Химн на Димитровград.