Щатски военни ремонтираха хасковска градина с 200 000 долара
Щатски военни ремонтираха хасковска градина с 200 000 долара / Снимка: Областна администрация - Хасково

Военният аташе на посолството на САЩ в България полк. Джеймс Кроухърст, заместник-областният управител Милена Рангелова и зам.-кметът на Община Хасково Недялка Станева прерязаха днес лентата на реновираното Обединено детско заведение „Звънче” в областния град. На официалната церемония присъстваха още представители на американското посолство и шефове на институции.

Милена Рангелова припомни, че преди 3 години, по времето на областния управител Ирена Узунова, областната администрация е инициирала и разработила проекта. Той е по Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. В ОДЗ „Звънче“ са инвестирани 200 000 долара за пълно реновиране на всички детски бани и кухненски помещения, подмяна на всички дървени врати и прозорци, пълно обновяване на фасадата, козирката над входа и външното осветление.

„Като представител на държавната власт изказвам своята огромна благодарност на посолството на САЩ в България и на правителството на САЩ, както и на всички, които допринесоха децата в тази градина да имат тук буквално едни втори дом - уреден и модерен“, каза Рангелова.

Накрая децата от градината изнесоха празнична програма за гостите.