С песни и танци за Ники в Световния ден на доброто
С песни и танци за Ники в Световния ден на доброто / netinfo

Танцови колективи от Хасково и димитровградският балет „Галаксико” се обединяват днес за благотворителен концерт в подкрепа на 16-годишната Николета Ленкова, която страда от Сарком на Юинг и се нуждае от скъпо лечение. „С песни и танци за Ники” е мотото на инициативата, а близо 500 души са потвърдили в социалната мрежа, че ще присъстват.

В Световния ден на доброто днес, 13 ноември, петък, от 18 часа на сцената на читалище „Заря“ ще се представят 14 танцови формации от различни жанрове.

Входът е с цена 5 лв. за пропуск, като събраните средства ще бъдат преведени по дарителската сметка на момичето. За Ники се грижи майка й Росица, която е вдовица.

"С песни и танци за Ники" в Световния ден на доброто
netinfo

В днешния концерт ще участват: Клубът по български народни танци “Фъртуните на Мишо“, Фолклорна формация “Тракийка“, шампионите от клуб „Гранд“ Любо и Мира, танцов клуб “Веселие“, оркестрите “Мечта“ и „ Орион бенд“, балет „Рона“, клуб “Любители на фолклора“, танцовите колективи “7/8Б“ и „Воденица“, звездите на аеробиката от „Мега спорт” и „Виолена спорт”, както и димитровградският денс център „ Галаксико“. Водещи на благотворителния концерт ще бъдат Наска Ангелова и DJ Краси Иванов.

 

Един от основните организатори- Мишо Кадиев, пише: „Знам, че всички направихте много, отделихте от залъка си, частица от себе си, за да помогнете на Ники. Това ме прави оптимист! Нека нашата вяра се влее в нея и да и помогне да победи! За много кратко време опитахме да организираме един много добър, надявам се, концерт. Не ни съдете за евентуални недогледани моменти, просто всичко се случваше прекалено бързо и работата беше много. Уверявам ви, че дадохме всичко от себе си! Остана утре всички заедно да се насладим и да аплодираме участниците, които също поеха своята лепта за общата кауза! Благодаря на Весела Тодорова и Росица Георгиева, които бяха неизменно до мен и отметнаха огромен обем работа! Заедно за Ники!

ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА:

Банка: EUROBANK BULGARIA AD
Адрес: BULGARIA, HASKOVO
IBAN: BG66BPBI79261064334801
BIC: BPBIBGSF
Получател: ROSITSA VALKOVA LENKOVA