Димитровград, Мото шоу
Димитровград, Мото шоу / Дарик радио, Хасково
За поредна година зрелищно мото шоу зарадва димитровградчани за празника на града в първия ден от програмата за 70-годишнината му. Каскади и акробатични номера с мотоциклети и АТВ-та демонстрираха Димитър Янакиев, Христо Алипиев и Михаил Бакърджиев-Набора.

Димитровград, Мото шоу
Дарик радио, Хасково

Зрелищното шоузатвори отсечката на бул."Благоев" между ул."Ромен Ролан" и кръговото кръстовище до Спортната зала и събра десетки зрители. 
Тази вечер програмата продължава на плувен комплекс "Раковски" с рок-купон. Благотворителна инициатива ще бъде част от рок концерта "Rock the night", който започва от 20 часа на басейна. За пета поредна година димитровградският мото клуб "Викингите" подава ръка на кауза, реализирана от фондация "Искам бебе", коментира координаторът й Антоанета Стефанова. Тази година мотото е "За повече деца на България", а целта е набиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми. По време на мото събора в Димитровград тази вечер ще бъдат продавани шалове с логото на кампанията. Тя стартира в страната на 1 април по идеята на председателя на "Искам бебе" Мария Янева, която е и начело на мото клуба в Дупница. Това е съвместна кампания на фондацията и мото клубовете в цялата страна в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. 

Димитровград, Мото шоу
Дарик радио, Хасково

По-рано днес Димитровград бе домакин и на турнир по канадска борба. В категория  до 75 кг първото място спечели Александър Тодоров. В категория до 85 кг първи стана Иван Кючуков, а при най-тежките участници - над 85 кг, първенец е Аспарух Тодев, който е и републикански шампион по канадска борба.
23-годишният световен вицешампион по канадска борба за миналата година Детелин Йончев бе сред съдиите на турнира.

Димитровград, Турнир по канадска борба
Дарик радио, Хасково

В надпреварата на спортен комплекс "Раковски" се включиха 30 състезатели. Организира се за 4-та поредна година, като част от програмата за празника на града. Главен съдия на турнира, организиран съвместно с Българската федерация по канадска борба, бе Крум Прибиловски от София. 150 лв. бе осигурената награда за първо място в турнира, за второ премията бе в размер на 100 лв., а за трето място - 50 лв.

В рамките на програмата за 70-годишнината Димитровград е домакин и на турнир по спортен бридж. Над 70 състезатели от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Димитровград се включиха в надпреварата, която започна вчера в хотел "Славяни".

Димитровград, Бридж турнир
Дарик радио, Хасково

В първия ден се проведоха състезания по двойки, а днес и утре е отборният турнир за 4 или 8 участници. 600 лв. награда е предвидена за победителя в състезанието по двойки, а 1 200 лв. за победителя в отборния турнир, поясни Георги Първанов - председател на Бридж клуб -Димитровград.
Организаторите са подготвили също купи и медали, както и отличия за най-добре представила се състезателна двойка от Димитровград. Предварително обявеният като участник в турнира турски отбор по спортен бридж не е успял да пристигне, заради проблеми с придвижването си до България, поясни Първанов.

Димитровград, Тенис турнир
Дарик радио, Хасково

Над 20 деца от местната тенис школа се включиха в открития урок, който проведоха в Димитровград днес капитанът на националния отбор Тодор Енев и състезателят от "Купа Дейвис" Матей Пампулов. На кортовете на комплекс "Раковски" участниците, разпределени в две възрастови групи, демонстрираха умения под погледите на Енчев и Памуков. Гостите представиха основни положения в тениса и организираха различни игри.

Димитровград, Тенис турнир
Дарик радио, Хасково

Инициативата на Общината и тенис клуб-Димитровград постави началото на програмата за 70-годишнината на града тази сутрин. След открития урок, на кортовете последваха демонстративни срещи и турнир, посветен на празника на града. Състезанията на тенис кортовете продължават и утре - 27 август.