Роко пак отложен, сестра му се въздържа от магьосничество
Роко пак отложен, сестра му се въздържа от магьосничество / netinfo

Хасковски окръжен отново не даде ход на делото срещу Ерджан Рашид Роко. Отсътвието на защитника му адвокат Харалампиев, който е тежко болен и неявяването на част от свидетелите стана причина процеса да бъде отложен за месец октомври.

Роко е обвинен в пране на пари. Касае се за престъпление извършено на 7-ми септември 99-та година. Тогава Ерджан Рашид прави опит да продаде краден автомобил “Мерцедес” за сумата от 10 100 лева.

Според прокуратурата, която за трети път внася обвинителния акт в съда, Роко е знаел, че продава имущество, придобито от престъпна дейност.

По делото има една осъдителна и две оправдателни присъди, но след като стигна до последна инстанция, бе върнато на Апелативен съд , който пък върна производството в Хасково заради техническа подробност.

По повод неявяването на един от основните свидетели по делото Шейхмус Кютен, стана ясно, че той вероятно е напуснал страната и съдът вече е направил запитване по този въпрос.

Залата в която се гледа днес процеса бе недостъпна до пристигане на прокурора и съдебния състав. Мярката бе взета, след като на процеса през месец май сестарата на Роко- Халиме наръси пулта на държавния обвинител със захар и опита да прави магии.