Ремонт път
Ремонт път / Дарик радио, Хасково, Архив
Ремонт затвори от днес платното Димитровград-Хасково по републиканския път I-5. Временната организация на движението за преасфалтиране на участъка е до 18 декември, като  ще се осъществява на четири етапа. От община Димитровград информират, че подходите за магистрала "Марица" и за селата Крепост, Добрич и Крум ще бъдат достъпни. Движението ще е двупосочно, в едната лента.

В процес е и процедурата за изграждане на кръгово до новосъздадената икономическа зона между Хасково и Димитровград, където няколко международни компании откриват производствени бази. В непосредствена близост до новия завод на "Язаки" ще бъде създадено ново кръстовище с кръгово движение, за което още през 2016 г. кметът Иво Димов настоя заради необходимостта от реорганизация на движението в тази зона, с оглед сигурността на пътуващите и натоварения трафик, припомнят от администрацията му. 

В 17 ч. днес изтича срокът, в който фирмите могат да подават оферти по обявената процедура за ремонт на път III-663 Чирпан - Симеоновград, който преминава през територията на община Димитровград и обхваща междуселищната мрежа от гр.Чирпан - с.Великан - гр.Меричлери - северната околовръстна дъга на Димитровград през кварталите Черноконево, Вулкан, Марийно - с.Брод - с.Злато поле - с.Райново - гр.Симеоновград.

До 28 септември могат да се подават документи за обявената от АПИ процедура за ремонт на  път I-5 Стара Загора - Димитровград в участъка на пътя от с.Радиево до моста на река Марица включително.