Rазследват учител от Механото, обвинен в секстормоз
Rазследват учител от Механото, обвинен в секстормоз / netinfo
Детска педагогическа и Образователният инспекторат разследват учител от Механото, обвинен в секстормоз
58410
Детска педагогическа и Образователният инспекторат разследват учител от Механото, обвинен в секстормоз
  • Детска педагогическа и Образователният инспекторат разследват учител от Механото, обвинен в секстормоз

Експерти от Регионалния инспекторат по образованието проверяват учител от Професионалната гимназия по механоелектротехника, обвинен от 6 момичета в секстормоз, потвърдиха от Инспектората. За това служителите научили от публикация в интернет-сайт. В РИО към момента не е постъпила официална жалба от потърпевшите, заявиха оттам. Комисия със заповед на началника извършва проверка, но не са приключили и за момента не можем да кажем нищо, заяви началникът на отдел „Административно-право, финансово-стопанско и информационно обслужване" Иван Ванчев. От Инспектората не се ангажираха със срок кога ще приключи проверката на комисията. Задвижено е всичко, ще видим какво ще излезе, каза още Иван Ванчев.

От полицията също заявиха, че са се самосезирали след въпросната публикация и са изпратили инспектори от Детска педагогическа стая да разследват случая и да снемат обяснения от момичетата. Оттам допълниха, че при тях също не е постъпвала жалба от потърпевшите и не се ангажираха със срокове кога ще имат резултати. Ако има достатъчно данни, ще се прецени какво ще се прави. Дали ще разследваме учителя, ще стане ясно след снемане на обясненията, казаха от Областната полицейска дирекция.

Понеже директорката на Гимназията била на важно заседание в София, потърсихме заместничката й Славея Христова. Тя заяви, че при училищното ръководство не е постъпила жалба и че обвиненият учител по физика Тодор Камов ще бъде санкциониран, ако се докаже вина. Пред нея 6-те ученички казали, че той ги е привиквал в хранилището и им е пускал ръка, милвал ги е и ги е прегръщал. Ще определим наказанието за учителя според провинението, ако се докаже такова, каза Христова.

Още - в звуковия файл: