пресконференция в ОД на МВР Хасково
пресконференция в ОД на МВР Хасково / Дарик радио, Хасково
Разкрит грабеж в Свиленград
94576
Разкрит грабеж в Свиленград
  • Разкрит грабеж в Свиленград
Хасковски криминалисти разкриха и арестуваха трима мъже, извършили грабеж над турски бизнесмен в Свиленград. Маскираните мъже, които от известно време са в полезрението на МВР заради изнудвания, са задигнали над 115 000 лв от 43-годишния мъж.
В края на май тримата мъже нападат бизнесмена, който заедно със съпругата си се прибирал в дома си. С електрошок е сломена съпротивата му и от дамската чанта на жена му са задигнати 50 000 евро, 5 000 лв и скъп телефон. 4 месеца изминават, докато разследващите влязат в дирите на тримата мъже, които са подозирани за още няколко грабежа в Хасковска област и страната.

Хасково, съд
Дарик радио, Хасково

Според източници на Дарик от полицията, криминалистите са проверили e-mail-ите на тримата задържани. В момента само един от групата е задържан под стража, а другите двама са под домашен арест заради изнудване извършено преди време. Разследващите са проверили произхода на парите на 43-годишния бизнесмен. Оказва се, че парите са чисти. Те обаче не са намерени. Според полицейски източници, той също е попадал в полезрението на службите преди време.

На пресконференция, директорът на полицията Ангел Цанков показа и електрошока, с какъвто е бил нападнат бизнесмена. На брифинга бе и прокурорът по делото Николай Гугушев. Подробностите, които изнесоха, чуйте в звуковия файл.