Разкараха всички от ВиК - Стамболово, селото  няма да остане без вода
Разкараха всички от ВиК - Стамболово, селото няма да остане без вода / netinfo

Спешна среща с представители на електроразпределителното дружество, кмета на община Стамболово Маджид Мандаджъ и управителя на ВиК „Стамболово" Халил Халил се проведе днес по инициатива на областния управител Ирена Узунова, съобщиха от областната администрация. Поводът е започнало изключване на помпите за питейна вода на водния оператор заради натрупани задължения. Натрупаните  задължения са в размер на 330 хил. лв. По постигната от януари спогодба не се извършват плащания. На срещата е станало ясно, че са предприети мерки и поради лошите финансови резултати екипът на дружеството е изцяло подменен. Новият мениджър Халил Халил отчете, че две пъти се увеличила вече събираемостта на задължения от битови абонати.

Стамболово няма да остане без вода, това се споразумяха всички участници в днешната среща. На 7-ми юни те  ще предоговорят условията по сключеното споразумение за разплащане.

Въведен е 8-часов ограничителен режим на електроподаване към ВиК „Стамболово" и той ще продължи до предоговаряне на условията, но поради помпения принцип на подаване, снабдяването с вода в Общината няма да спре.