Първокласник с наградата на димитровградския кмет за сурвачка
Първокласник с наградата на димитровградския кмет за сурвачка / Дарик радио, Хасково
Първокласник с награда на димитровградския кмет за сурвачка
91699
Първокласник с награда на димитровградския кмет за сурвачка
  • Първокласник с награда на димитровградския кмет за сурвачка

Близо 40 ученици от Димитровград бяха наградени в традиционния конкурс за сурвачка, обявен от община Димитровград, Историческия музей и Детски и младежки център. Конкурсът е част от празничния декемврийски календар на общината от 2009 г. Над 100 бяха участниците в него и този път, като се включиха всички училища, отчете директорът на музея Елена Георгиева. 3-членно жури, на която тя бе председател, определи победителите в двете възрастови групи: 1-4 и 5-8 клас и трите категории- за най-красива, най-оригинална и най-автентична сурвачка. Освен класираните в тях, организаторите на конкурса раздадоха и 29 поощрителни награди.

Първокласник с наградата на димитровградския кмет за сурвачка
netinfo

Голямата награда на кмета на общината бе за първокласника от ОУ „Алеко Константинов“ Митко Колев. Училището е участвало и най-масово в конкурса, посочи директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова. Грамотите и предметните награди връчи заместник-кметът Яшо Минков.

Първокласник с наградата на димитровградския кмет за сурвачка
netinfo

 

С всички сурвачки, представени за конкурса, в залата на Историческия музей бе открита изложба. На 17 декември, по време на също традиционния за Димитровград кулинарен конкурс „Коледна трапеза“ на централния площад, сурвачките ще бъдат разпродадени на благотворителен базар в една от дървените къщички. Събраните от продажбата им средства ще бъдат за последващо лечение за 11-годишният Георги Емилов Желязков от Белица, чийто баща е от Димитровград. Момчето страда от рядък случай на тумор в мозъка и за операция в Германия бяха събрани 65 000 евро.

Звукова картина от награждаването чуйте в приложения файл.