Прошек възстановяват Славянския дом в Ябълково с помощта на общината
Прошек възстановяват Славянския дом в Ябълково с помощта на общината / DarikNews

На регионален празник Ден на славянското единство бе домакин за 14-ти път в годините димитровградското село Ябълково. Той бе организиран по традиция от община Димитровград, кметството на Ябълково и образцовото читалище там „Христо Ботев- 1871 г.". С поклонение пред паметната птлоча на Васил Левски по повод 175 години от рождението му започнаха тържествата, които уважи и кметът Иво Димов.

Прошек възстановяват Славянския дом в Ябълково с помощта на общината
netinfo

С фотоизложба на читалището в Ябълково гостува националният исторически музей „Васил Левски"-Карлово. В концертната програма се включиха домакините от НЧ „Христо Ботев", забавно-духовият оркестър на Димитровград с диригент Доцо Вътков и солистката Елеонора Сталева, мъжка вокална група от читалище „Иван Вазов"- Сопот, смесен хор „Маестро Георги Атанасов" от читалище „Васил Левски" в Карлово и групите за народни хора „Тракия" с ръководител Ирина Костадинова.

Желанието си да възстанови Славянския дом, считан за първото читалище в област Хасково, заяви днес пред кмета на община Димитровград потомъкът на братята Прошек- Богдан. Общината да помогне за възстановяването, е поискал още той, информира Иво Димов.