Преглед на печата - 31 януари
Преглед на печата - 31 януари / netinfo

„Мърфи с по-голям от Бойковия"- водещото заглавие в днешния брой на „Новинар юг". Д-р Милчев спи, а не сомовете, рече кметът на Сталево и хвана за доказателство с въдица 50-килограмова риба, разказва вестникът днес за поредния улов на кмета на Сталево Панчо Панушев.

Над главата- снимка с отправка към стр. 3, където "Новинар юг" пише: "Генджев гласи чобанин за районен мюфтия". „Гонят с тояги Мюмюн Искендер"- също акцент от 1 стр. във в. „Новинар юг" днес със снимка- отправка към стр. 7.

„Такса смет падна наполовина"- водеща тема от 2 стр. Останалите заглавия там: „Провал на сценарий за ново разследване срещу кмета", „Янкулов и Манолов пропуснаха имоти пред Сметната палата", „70 учители се събраха в Димитровград".

„Хасковски мюсюлмани бранят джамиите в Хасково от Расим Рашид" разказва на 3 стр. „Новинар юг".

Интервю с проф. Александър Чирков публикува на стр. 4 „Новинар юг" със заглавие: „Без кюфтета, цигари и алкохол, за да избегнем инфаркта".

„400 на контрола в Горски извор"- акцент от спортната стр. 5. „Димитровград" и „Ботев" направиха 1:1 на селския терен, пише „Новинар юг".

„200 ябълковци скочиха, „Асталди" обеща път"- темата на стр. 6 в „Новинар юг" днес.

„Гонят с тояги Мюмюн Искендер"- темата на стр. 7, където „Новинар юг" цитира тютюнопроизводители: „Едва успя да се скрие в луксозния си мерцедес, играе с депутата от ГЕРБ Иван Петров.

„Две моделки от Зарата украсиха ревюто на битака"- водещото заглавие за последната стр. 12 на "Новинар юг" днес.

„Бунят Ябълково предизборно"- акцентът над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица". Темата четете на стр. 2

„Тютюнопроизводители искат 70 млн. до март"- също акцент от 1 стр.

„7 от властта пропуснали имоти и доходи в декларации"- водеща тема от 1 стр. на „Хасковска Марица". „Потушиха в зародиш преврат в мюфтийството" и „Свиленград прави кръгови по проекти с гърци"- останалите заглавия от 1 стр.

След изненадващо гостуване на кмета Стефан Димитров в Ябълково се сещат, че улиците им са разбити от години, пише във водещата тема на 2 стр. „Хасковска Марица".

„Върнаха 20 шаран в „Ивайловград" и „500 лв. за кандидатстудентски курс"- също теми от 2 стр.

"Подслушват свиленградски полицаи"- водещо заглавие от 3 стр. Също там: „Домашен арест за хероиновата банда".

Темата на броя на стр. 4: „Делян Делчев се извъртя, пропука новото мнозинство".

На стр. 5: „Арсен във водата или как се манипулират страховете на хората" Високото съдържание на металоиди във водата на Меричлери е факт от десетилетия и е природна даденост. Нито близката кариера, нито друго външно въздействие е причина за повишеното ниво на арсена, смята специалистът по водите проф. Щерев, пише „Хасковска Марица".

„Гришо раздава награди на шампиони"- акцент от спортната стр. 6.

„Ексгенерален консул показа чудесата на Чикаго в Хасково"- тема от последната страница на „Хасковска Марица" днес.