Преглед на печата - 3 февруари
Преглед на печата - 3 февруари / DarikNews

 „8 от 10- в неплатен"- това е водещата тема за днешния брой на в. „Новинар юг". Кризата придоби страховити размери, никой в държавата не взема мерки да я овладее, твърди шефът на Строителната камара.

„Хасковлия прави Пиратска партия" четем над главата в новия брой на „Новинар юг" днес с отправка към страница втора. Роденият на 9 септември преди 28 години Ангел Тодоров създава партия на интернет-пиратите в България. 

„Хасковските неонатолози спасиха бебето на рейнджър"- водещо заглавие на втора страница. Как лекарите от микропедиатрията на хасковската болница спасяват новороденото бебе Наско на редник Димо Димов, който е на военна мисия в Сараево, разказва „Новинар юг".

На втора страница четете още: „10 000 в областта без здравни права", „1 000 лв. награда за осмомартенски конкурс", „Хасковска везна- хит в изложбата" и „Върховният касационен съд потвърди 16-годишната присъда на Будимир Куйович за организиране на престъпна група за наркотрафик".

„Арестуват по запис крадец на зарзават"- водещото заглавие на трета страница в „Новинар юг" днес.

На стр. 4 „Интервю" Кеворк Кеворкян твърди: „Нямам нищо общо с „Досието на агент Димитър".

„Хасковлиите Дойчеви- аха в „Биг Брадър"- водещата тема за последната страница на „Новинар юг" днес.

„ГЕРБ управлява с червени номенклатурчици"- това е акцентът над главата в днешния брой на в. „Хасковска Марица" с отправка към страница четвърта. „Бивши членове на БКП и БСП продължават да оглавяват ключови ведомства в областта", пише „Хасковска Марица".

„16 г. затвор за Куйович", четем на първа страница в броя днес.

Останалите заглавия: „Глоби за пешеходци-нарушители", „1 тон метал уби баща на абитуриент" и „Бербатов" отличи „Тангра".

За втора страница на всекидневника днес водеща тема е „Работещи напират за английски и компютър без пари". Повече от 10 фирми приемат ваучерите по програма „Аз мога", четем на втора страница в „Хасковска Марица".

„Дават на 8 сираци къща в центъра"- също заглавие от втора страница.

Акцентите от трета: „Камера прати крадец зад решетките", Инцидент в „Марица Изток 3" отне живота на Матю Тенев от Свирково", „Декларираме доходи с баркод" и „Три болници станаха спешни кабинети".

"Кой е следващият инвестиционен балон?"- реторично пита на стр. 5 „Бизнес" „Хасковска Марица" днес, където може да прочетете и отговора на това питане.

От последната страница научаваме как „Богдан трио вдига завесата на фолклорен клуб".