Преглед на печата - 29 септември
Преглед на печата - 29 септември / Darik News, архив

„След 11 г. ПМГ пак на Хасково"- водещо заглавие в днешния брой на „Новинар юг". Окончателното прехвърляне към общината приключва до месец, ремонтът- напролет, пише в подзаглавието.

Над главата със снимка-отправка към стр. 3: "1 000 грабнаха брадви след слух за нова Катуница".

Още един акцент от 1 стр.: "Бойко досвърза „Изток" с „Вулкан". „Печатат по 3 бюлетини на избирател"- също заглавие от 1 стр.

„3Апарати за 100 000 лв. спасяват деца в МБАЛ" и „Народът взе да се боцка срещу грип"- заглавия от 2 стр. в „Новинар юг".

Акцентите от 3 стр.: „Лекари отложиха дело за опит за убийство" и „Арестуваха двама с 46 мастербокса цигари".

На стр. 4: „България преди и след Катуница". „Размириците- поредната контролирана провокация?"

„Хасковският бокс с 5 сигурни бронза"- водеща тема от спортната стр. 5. Пак там: „Свиленград" чуква 90 в петък" под рубрика „Юбилей".

„Политизираха и чалгизираха джаза"- темата на стр. 6- интервю с музикалния критик Владимир Гаджев.

Темата на стр. 7: „Футболист пристига за мач с линейка" 50-годишният Пенчо Пенев е най-възрастният играч в областта. Не смята да се отказва, пише вестникът.

„Мариус откри общинския театър без Капралов"- тема от последната стр. 12 на "Новинар юг" с адрес Димитровград.

„Пласьор на хляб изгърмя с 23 000 кутии нелегални цигари"- акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица". Още по темата- на стр. 3.

„Дадоха Математическата на Хасково"- водещо заглавие за 1 стр. на „Хасковска Марица" днес.

В заглавие на 1 стр. вестникът цитира премиера Бойко Борисов: „Инфраструктурата ще доведе много инвестиции в региона". „Маджарово отбелязва 98 г. от разорението на тракийци" - също акценти от 1 стр.

„Шестима подписаха споразумение за толерантност", „Обновиха кметството в Белица", „Снегът изял 50 бона в Свиленград" и „Учители и ученици си подават ръка по проект"- теми от 2 стр.

Акценти от 3 стр.: „46-годишна пешеходка се озова под кола" и „Откриват инфо експозиция „Сакар".

Темата на броя на стр. 4: „Кандидат-студенти питат за Кипър и Милано". Стотици мераклии за следване зад граница препълниха Младежки център на изложението „Отворени врати за образование в чужбина, пише „Хасковска Марица".

На стр. 5: „35 кариери добиват законно подземни богатства в областта". Секторът, заедно със строителството, осигуряват хиляди работни места, пише вестникът.

Заглавия от спортната стр. 6: „Григор отказа да стане британец" и „Хасковлии с 5 медала от турнир по бокс".

„Станислава Станкова стана рекламно лице"- водеща тема от последната страница на „Хасковска Марица" днес.