Преглед на печата- 29 декември
Преглед на печата- 29 декември / netinfo

„Черноморска магистрала- през Хасково"- водещото заглавие в днешния брой на „Новинар юг". Хасково е на път да стане част от магистрален пръстен, свързващ всички държави от Черноморския регион, пише вестникът.

Над главата- снимка с отправка към стр. 3, където "Новинар юг" пише: "Откриха в Търговище ученичката беглец". За предишните бягства на хасковлийката разказва „Новинар юг" на 3 стр. днес.

Още един акцент от 1 стр.: "Кризата вади на тезгяха имот за 225 бона".

„Къпят „Република" за Йордановден" и „99 бедни хапват безплатно 4 месеца"- останалите заглавия от 1 стр.

"Изток"- на сухо, дължи 180 бона"- водеща тема за 2 стр. с адрес Димитровград.  "Бум на хепатит. По 10 на ден в инфекциозното"- също заглавие от 2 стр.

„1168 деца станаха млади огнеборци"- също тема с димитровградски адрес от 3 стр. „Пожар съсипа магазин в центъра на Харманли" пише още на 3 стр. „Новинар юг".

На стр. 4 „Изгубеният Свиленград"- „Любовта по-вярна става, когато пари се дават". Как свиленградчанки смайват с красиви тоалети в кризата, четете на стр. 4.

„Григор извън тройката за спортист на Хасково" - водеща тема за спортната стр. 5. Само журналистите, участвали в анкетата, гласували за тенисист № 1 на България, пише в подзаглавие „Новинар юг".

"Българинът загърби вносните вина, пие си нашенските" научаваме от стр. 6 на "Новинар юг". Отрезнявайте с фрешове и с нещо сладичко, съветва експертът Бранимир Ботев в интервю за вестника.

„Парламентаристи дариха гири на дом „Златаров" - тема от последната страница на „Новинар юг".

За другия всекидневник „Хасковска Марица" акцентът над главата днес: Проф. Славов: „Животът ни с превръзка на очите свърши нацията". Темата четете на стр. 5.

Водещото заглавие от 1 стр.: „Спортен шеф в общината: Който поръчва музиката, той решава анкетата". Чиновничество поставя в дъното на класацията лицето на Хасково пред света- Григор Димитров, пише в подзаглавие вестникът.

„От януари: Забраняват на кметове да теглят кредити"- също заглавие от 1 стр. „Джипи напуска Ивайловград, пациентите в паника" и „Сираци помпат мускули с гирички"- останалите теми от 1 стр. на „Хасковска Марица" днес.

"Арендаторите- печалбарите на годината"- водеща тема за 2 стр. Скъпата продукция донесе ръст на агросектора, собствениците на земи с едва 10-15 лв. рента на дка, пише вестникът в подзаглавие. "Хасковлийка пише до министъра, иска храна от трапезарията вкъщи"- също тема от 2 стр.

„По 350 на ден сменят лични карти"- акцент от 3 стр. От 20 до 150 лв. е глобата за невалидни документи, гратисният период изтича с края на годината, припомня „Хасковска Марица".

Темата на броя от стр. 4: „Най-ниска цена ли?! Това не е приоритет за Хасково". Общината залага на технически и качествени критерии при възлагането на обществени поръчки, рядко търси най-евтината услуга, констатира „Хасковска Марица".

„Гордото минало не ни пълни хладилника"- темата на стр. 5, където „Хасковска Марица" разказва историята на проф. Атанас Славов.

"Хасковлийка- джудист № 1 на България"- заглавие от спортната стр. 6.

„2 рок банди взривиха 200 в КДК"- акцент от последната страница на „Хасковска Марица".