Преглед на печата - 22 декември
Преглед на печата - 22 декември / netinfo

Конкурсът за избор на фирма, която ще чисти снега в община Хасково - това е водещата тема в днешния брой на „Новинар юг".

Над главата- снимка с отправка към стр. 2, където "Новинар юг" пише: "Димитровградчанчета втори по грамотност в страната". С 5% ги изпреварват само връстниците им от Сопот, става ясно от подзаглавието. "Таксиджии жилят тройно за ЧНГ", предупреждава в заглавие от 1 стр. вестникът.

„Фелдшери съдят депутати от здравната комисия"- водеща тема от стр. 2. Финансови интереси се намесиха на финалната права при приемането на Закона за здравето, смятат парамедиците, пише вестникът.

"Обирджия на прокурор в затвора за дрога"- водещо заглавие за 3 стр. За 24 месеца зад решетките отива Митко Помака, който преди 2 години отараши автомобила на държавната обвинителка Дарина Славова, пише „Новинар юг".

„ВАС оправда Иво Димов за конфликт на интереси"- също акцент от 3 стр. "Наградиха бореца Микяй едновременно с Бербатов"- водещо заглавие за спортната стр. 5.

„Изгубеният Свиленград" днес на стр. 6 със заглавие: „Искаш ли да се видим в Градската?".

„Делювото червено най-добро в Крепост" - водеща тема от последната страница, където „Новинар юг" пише как димитровградското село за сефте си направи Празник на виното.

И за другия всекидневник „Хасковска Марица" водеща тема днес е конкурсът за снегопочистване в Хасково. Акцентът над главата на вестника: „Хлъзнаха" по леда Атаман за 230 бона". Темата четете на стр. 3.

Водещо: „Пещерняк кътал зъби на 10 млн. години"- безценни палеонаходки от Източните Родопи на покойния изследовател Борис Колев дарени на музея в Чепеларе, разказва в подзаглавие вестникът.

„В Меричлери пили вода с арсен от години", „13 хиляди се озъбиха на монополистите" и „Деца сурвакат чиновници"- също заглавия от 1 стр.

"Кризата ще въведе уседналост на изборите" пророкува във водещото за 2 стр. заглавие „Хасковска Марица".

"Иво Димов оправдан във ВАС за забавена декларация" пише на стр. 3 вестникът.

„МОСВ решава за зоокъта в Димитровград"- също акцент от 3 стр.

"Непочистени климатици сеят зарази"- темата на броя на стр. 4. Главоболие, инфекции и алергии причиняват вентилационните инсталации щом не се поддържат, пише „Хасковска Марица".

Интервю с разследващия журналист Атанас Чобанов публикува вестникът на стр. 5: „Гоце и Румен Петков са главата на „Октопода е заглавието.

"Димитровград на подготовка край морето"- водеща тема за спортната стр. 6. Клубното ръководство готово с контролните мачове през зимната пауза, пише вестникът.

"Роси Караджова продължава приказката от "Байландо"- акцент от последната страница на "Хасковска Марица" днес. Над 2 300 потребители от цялата страна са регистрирани в сайта и за запознанства, пише вестникът.