Преглед на печата - 19 януари
Преглед на печата - 19 януари / DarikNews

„Гърците ни обявиха 10-дневна блокада"- водеща тема над главата в днешния брой на в.„Новинар юг".

Акцент на първа страница е призивът на депутата Иван Петров: „Велине, не си продавай бъбрека, вече имаш работа". Гласоподавателят с колелото започва във ВиК-Хасково с помощта на народния представител, пише вестникът.

„ВиК спря водата на 200, да се готвят 67 фирми" и „Ремонтират Закона за горите в Харманли"- останалите заглавия от първа страница в днешния брой на в. „Новинар юг".

„Орловци вдигат наново столетен параклис", пише на втора страница днес вестникът. Водеща за страницата тема: „Хирургичният блок: няма сделка". Здравният министър упорито избягва среща с местната власт в Хасково за съдбата на сградата, четем на втора страница в „Новинар юг" днес.

Останалите заглавия там: „От днес безплатни винетки за инвалиди" и „1/3 повече пътници между Димитровград и Хасково" в т. нар. Седмица на промоцията.

„67 558 от региона сменят личните си карти през 2010-а"- водещото заглавие на трета страница на „Новинар юг".

„Роми подпалиха гредоред с обувка, пиян заспа с фас", пише още на трета страница вестникът днес.

„Защо гръцките фермери пак ни затапиха"- темата на четвърта страница на „Новинар юг".

8 500 човека в общините Любимец и Ивайловград остават без адекватна медицинска помощ. Коментарът на Баба Мария: „Болницата бе болна, помина се преди мене"- темата на 6-а страница в „Новинар юг" днес.

На стр. 7, „Съдби", „Новинар юг" публикува интервю с Велин Велинов, който преди ден обяви, че от немотия е готов да продаде бъбрека си.

„Честният полицай- до талона и книжката"- заглавие от последна страница на „Новинар юг" днес. Снимката на Андон Димитров от Минерални бани, който се прочу с 15-те си отказа да прибере рушвет, вече придружавала талона и шофьорската книжка на десетки шофьори, пише вестникът.

„Удрят наркобизнеса днес"- водеща тема над главата във в. „Хасковска Марица" днес. Хероин за 500 000 лв. скрит в пода на БМВ, двама в ареста, пише вестникът.

„140 000 лв. по домовете събра ВиК"- също акцент от първа страница в броя. „Мъж посяга на 8-годишно дете, отива на съд", пише на първа страница днес „Хасковска Марица", както и „Снемат отпечатъци на деца от "В. Левски", като част от първото практическо занятие от Детска полицейска академия.

Жител на Минерални бани се оплаква: „Полицай отрови живота ми"- водеща тема за втора страница на „Хасковска Марица". Униформеният Георги Жеков не е сторил нищо нередно, контрират от МВР.

„Петя Ангелова оглави нов отдел при социалните", „Депутатите без скатавки през декември", „Обсъждат бюджета на Свиленград" и „6 000 лв. издръжка за дете с увреждания" са останалите заглавия от втора страница на „Хасковска Марица".

Темата на броя, на шеста страница: „Магистрала „Марица"- 16 километра=20 години". И Бойко Борисов няма да успее да завърши участъка Харманли-Свиленград до 2010 г., прогнозира в. „Хасковска Марица".

Страница 5 е със заглавие „Междуградският билет скача заради скъпи винетки". Превозвачи теглят кредити за годишните стикери, съобщава вестникът.

„Галя Ангелова до Юлиана Дончева в благотворителен календар". Снимка на хасковската бизнесдама краси луксозното издание на „Мисис България и приятели"- водещо заглавие за последната страница на „Хасковска Марица" днес.