Преглед на печата - 18 август
Преглед на печата - 18 август / netinfo

 „Жена с масиран инфаркт, Бърза помощ го бърка с невроза" - с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица". Лекарка от спешното заявила на пенсионерката от село Родопи Иванка Димитрова, че проблемите й със сърцето са на нервна почва и посъветвала близките й да я заведат при личния й лекар. Случката се разиграва в 9 ч сутринта. В дописката не се пояснява, защо близките на бабата изпълнили съвета на лекарката д-р Парлапанска едва 24 ч часа по-късно. Джипито констатирало масиран инфаркт. Колежката е действала спрямо моментното състояние на пациентката. Няма как да бъде доказано кога точно тя е получила инфаркта, е позицията на д-р Петя Радева, началник на Бърза помощ. Вестникът обещава коментар от самата д-р Парлапанска в утрешния си брой. Докато вината е в процес на изясняване, баба Иванка гасне в ямболската кардиологична клиника.

 Пожарът в дома на общинския съветник и треньор по вдигане на тежести Живко Архондев е водеща тема от първа страница на ежедневника. Архондев бе приет в спешно отделение след опит да гаси собствеността си, запалена от повредена газова бутилка. Треньорът не е пострадал сериозно, помощната пристройка към дома му обаче е изпепелена до основи..

 Павел Несторов смени Илиян Янкулов като шеф на ДАНС в Хасково, информира дописка от първа страница. Освен нов началник структурата в областния град има и нов статут - от седмица тя е на директно подчинение на София.

 „Запалиха БМВ на Недял Лихваря" - водещо заглавие на криминалната страница. Недял Лихваря е крими герой от Димитровград. Негови возила не за първи път горят при неизяснени обстоятелства, припомня вестникът. След предишния пожар последва арест за собственика.

 „Каварненският терминатор" праща багери на Банев - под това заглавие, озовало се на забавната страница на вестника, е описан скандалът между бизнесмена с хасковски корен Николай Банев и кмета на Каварна Цонко Цонев. Градоначалникът се заканил да разруши конюшнята в комплекс „Русалка", собственост на Банев като незаконна. Атаката идва ден преди рождения ден на бизнесмена и седмица след като милионерът нарекъл Цонев - „Терминаторът от Каварна", пише  „Марица".

 Това бяха основните теми от „Хасковска Марица".