Преглед на печата- 16 ноември
Преглед на печата- 16 ноември / netinfo

„Никой не иска да вози до морето"- това е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар юг". Димитровград търси автобусни фирми за линиите до Ямбол, Китен и Капитан Андреево, пише вестникът.

Над главата- снимка с отправка към стр. 2: „28 т шаран годишно вадят от "Сивата вода".

„Предизборна наредба "спасява" спорта в Хасково?"- също отправка от 1 стр. към стр. 5.

„Трима данъчни с номинации за служител на 2010-а" - тема от 2 стр. Още заглавия там: "Ровят още язовири за незаконни постройки", "Маскен бал събра 26 в планетариума" и "Бургас най-уютен, Хасково- 14-и"- информация за годишната класация на Дарик и "24 часа" "Най-добрият град за живеене".

"Защитеният свидетел срещу Масларова- криминално проявен"- водещо заглавие от трета страница.

"Магураджиите" докараха най-големите злини на България"- интервю с журналиста Симеон Гаспаров публикува „Новинар юг" на стр. 4.

„7 хасковски каратисти взеха 13 медала"- акцент от спортната стр. 5.Как депутатът Петров и областният Данев щели да помагат на клубовете за кашата със спортните бази, пише още "Новинар юг" на 5 стр.

„Всеки, който може, печели от наркоманите"- интервю с Веселина Божилова от "Майки срещу дрогата" четете на фолиото в „Новинар юг", където вестникът публикува и "10 истини за наркотиците".

„Хасковлийка показва Египет на парижани"- водеща тема от последната страница. Величка Атанасова прави фотоизложбата си по личната покана на шефа на културния център на арабската държава край Сена, обяснява "Новинар юг" в подзаглавие.

За другия всекидневник „Хасковска Марица" акцентът днес е: „Иван Петров хока съветници, стояли мирно пред кмета". Темата четете на стр. 6.

„231 села забравени от пощите"- водещо заглавие от 1 стр. Държавната фирма закрива станциите в места с под 800 души, в Ивайловградско остават без услугата, пише вестникът.

„Пуснаха водната естакада в Свиленград"- още едно заглавие от 1 стр. Останалите теми на първа: "Изселници извиха опашки пред Паспортната" и "Трима от Хасково се борят за данъчни на годината".

„Болницата дава бунгало за смет"- водеща тема за 2 стр. Приспадат базата на Каваците от борча на МБАЛ за такса битови отпадъци, пише „Хасковска Марица".

„Клуб ЮНЕСКО зове за толерантност"- също заглавие от 2 стр. Вестникът цитира и Емилия Масларова: "Колкото Димитров е запалил Райхстага, толкова съм присвоила 11 млн. лв"

„Хасково избира 33 съветници"- това е водещото заглавие за 3 стр. Поправки в изборния кодекс режат 20% от съставите на ОбС, пише вестникът. Останалите теми от трета страница: „Горяха "Пасат" и зеленчукова градина", „С 50% нараснали кражбите на елсъоръжения" и "Проверяват и другите язовири за незаконни строежи".

„Фирми нямат интерес да вкарат 3 000 км кабели под земята"- темата на броя на стр. 4. Общината ще прибере огромни суми, операторите ще ги похарчат без гаранция за възвръщаемост, прогнозира "Хасковска Марица".

„Над 1 милион в България имат връзка с наркотиците"- темата на стр. 5. Марихуана се пробва още в основното училище, напоследък зрели хора се пристрастяват, казва в интервюто за вестника председателят на сдружение "Майки срещу дрогата" Веселина Божилова.

На стр. 6 "Хасковска Марица" днес цитира депутата Иван Петров: "Общинарите оцапаха положението със спорта".

„Таня Евтимова на холандски прием"- водещо заглавие от последната страница. Куклената актриса и дъщеря и Деси с покани от посолството , разказва „Хасковска Марица".