Преглед на печата - 15 декември
Преглед на печата - 15 декември / netinfo

„Хиляди малеят за лекарства"- водещото заглавие в днешния брой на „Новинар юг". Фармацевти се лишават от козметика, за да зареждат с инсулин, пише вестникът.

Над главата- снимка с отправка към стр. 3, където "Новинар юг" пише: "11 от митничарското село бранят имотите си в съда". "Галина Николова № 8 в Топ 10 на атлетиката"- също акцент над главата на "Новинар юг". За успеха на харманлийката- на стр. 5.

„Купуваме 2 пъти по-малко дърва"- също тема от 1 стр.

"Прокуратурата: Емо Г. лъже за "Каолин", пише на 1 стр. "Новинар юг".

"Инсталация за 600 000 лв. чисти арсена на Меричлери"- водеща тема за 2 стр. "Кътат апартаменти, продават селски къщи" и "14-годишна роди второ"- също заглавия от 2 стр.

"Окончателно: убиецът Благо под стража" пише на стр. 3 "Новинар юг".

„Уволнения заливат 5-ий пост"- темата на стр. 4 "Изгубеният Свиленград".

"Екипи за Спортното навръх ЧРД на Нейков" - акцент от спортната стр. 5 за "Новинар юг".

"Лъв да си в тая криза- 15 кила месо на ден"- водещото заглавие от последната страница на „Новинар юг". Крокодилът в Кенана живее по-добре от пенсионер, констатира в подзаглавие вестникът.

За другия всекидневник „Хасковска Марица" акцентът над главата днес: „Резнаха най-богатия българин от лампите на Хасково". Темата четете на стр. 3.

„Роси Караджова- почетна ученичка на ПГЛП "Райна Княгиня" - водещо заглавие от 1 стр.

"Туберкулозата умори петима" пише на 1 стр. "Хасковска Марица". 64-ма повалени от "жълтата гостенка" през 2010 г., 7 от тях деца, става ясно от подзаглавието.

„Режат само от общинските съвети в Хасково и Димитровград"- акцент от 2 стр. Промяна в изборния кодекс запазва състава на местните парламенти в общините с население до 30 000 души, пише вестникът.

Останалите теми от 2 стр.: "Лозар стана бизнесмен на годината", "Стефан Танев с отличие за най-добър социален партньор", "Наградиха ученици за рисунки в Свиленград" и "София праща още 20 тона боклук в Харманли".

"Глобяват таксисти предколедно"- акцент от стр. 3. "От днес без цигари в заведенията"- също заглавие от 3 страница.

„6 500 пациенти минали през най-добрата болница в региона"- темата на броя на стр. 4. През следващата година МБАЛ-Свиленград разширява дейността си, чака милиони от Европа, пише "Хасковска Марица".

"Стоичков се кефи на Свиленград"- заглавие от спортната стр. 6.

"Елена от "Вале" с медал от Индия"- акцент от последната страница на "Хасковска Марица" днес. Компютърната графика на шестокласничката сред най-добрите, пише вестникът.