/ Дарик радио, Хасково
скандал в Спешното
94855
скандал в Спешното
  • скандал в Спешното
24-годишен хасковлия се оплака пред Дарик радио от лекарите в Спешното, които го нагрубили и се държали арогантно след като завел на ръце припадналата си приятелка. Дуран Зинал твърди, че медиците го заплашили с полиция. Докторите от своя страна пък обясниха, че са станали жертва на вербална атака от страна на Дуран.
 

Дуран Зинал
Дарик радио, Хасково


Инцидентът е станал към 16:00 часа на 9 октомври. Дуран Зинал помолил лекарите да се погрижат за приятелката му, която не била в съзнание.
„Казаха ми, че ако нещо не ми харесва да си взема болния и да отида другаде”, обясни пред наш репортер Дуран.

За да не се стига до скандал, Дуран излязъл навън, където видял, че на скамейката във видимо безпомощно състояние стои бездомник. Дуран го съжалил и му купил храна. Доброто дело не останало незабелязано от медиците в Спешния център, но вместо да го похвалят, Дуран получил ругатни. Изненадан от реакцията на хората в бели престилки, младият мъж също повишил тон. Скандалът бил прекратен от дошлите охранители.

Началникът на Спешното д-р Димитър Кючуков определи ситуацията „като нищо сериозно”. Според него скандалът започнал още в отделението. Той допълни: „Помолихме младежа да ни остави да си гледаме работата. Хората не разбират. Мислят, че като държат ръката помагат, а не е така. По-добре е да ни оставят ние да си вършим работата”.

От обясненията на д-р Кючуков не става ясно, защо помощта към един бездомник може да притесни медиците дотолкова, че да натиснат паник бутоните.

Какво казаха двете страни в спора, чуйте в звуковия файл