/ dariknews.bg

Полицията в цялата Хасковска област засилва мерките за безопасност около предстоящите балове. Ще бъдат проверени увеселителните заведения, маршрутите на придвижване и движението в районите на училищата. Полицаите ще следят за недопускане на пътни инциденти и недопускането на въоръжени, хора в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества.

МВР подкрепя децата на загинали и пострадали служители, завършващи училище

Униформените служители са предприели извънредни мерки, свързани с организацията на движението в района на парк „Кенана” в Хасково. Навлизането на МПС ще бъде разрешено само за автомобилите превозващи абитуриенти. За целта ще има полицейски автопатрул, който ще пропуска само автомобилите с абитуриенти.

Придружаващите ги коли няма се допускат и следва да бъдат паркирани на подходящи места без да затрудняват движението. След като придвижат младежите до увеселителните заведения, автомобилите следва да напуснат районите на заведенията в посока улица „Стара планина”.

Пътните полицаи няма да допуснат паркиране на МПС на улица „Стара планина” и пред входа на парк „Кенана”. Поради очакваното голямо струпване на хора, ще бъде осигурен транспортен коридор в случай на необходимост от придвижване на коли на Спешна помощ и Пожарна безопасност, по който ще бъде забранено преминаването на МПС и пешеходци, обясниха от полицията.

На всички абитуриенти от випуск 2019 г. полицейските служители желаят незабравима празнична нощ и успешен старт в живота.