канабис
канабис / netinfo
През почивните дни на територията на областта е проведена специализирана операция по линия на контрабандата на безакцизни стоки. При проверки на лица, домове и автомобили в Хасково и Димитровград и селата Момково, Ангел войвода, Нова надежда и на АМ “Марица“ са иззети общо 4980 къса папироси и 11 кг тютюн без бандерол. Тютюневите изделия са иззети с протоколи от собствениците им, на които са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

В хода на същата операция, в Харманли са задържани трима мъже от града, съхраняващи и отглеждащи наркотични вещества. Край местността "Голите кайряци" , полицаите са спрели лек автомобил Субару, шофиран от 39-годишен мъж с пътници – двама негови съграждани на 47г и 48г. В колата са намерени соларна батерия за поливна инсталация, акумулатори и селскостопански торове и препарати.

При  процесуално-следствени действия в дома на водача в с.Нова надежда в различни стаи на къщата са открити в процес на сушене чрез използване на вентилатори, зелена листна маса и съцветия от рода на канабиса с общо тегло 26,680 кг.

В хода на работата е открита и нива край Харманли, засята с 50 канабисови растения с видими следи от обработване и поливане с помощта на конструкция с укрепване от тел, връв и дървени колчета.