Поетът Атанас Капралов празнува в Националния литературен музей
Поетът Атанас Капралов празнува в Националния литературен музей / Личен архив на Атанас Капралов
Поетът Атанас Капралов празнува в Националния литературен музей
92147
Поетът Атанас Капралов празнува в Националния литературен музей
  • Поетът Атанас Капралов празнува в Националния литературен музей

Един от знаковите поети на Димитровград Атанас Капралов празнува днес имен ден. Той ще почерпи обаче не приятелите от Димитровград, а колегите си от Националния литературен музей в София, на който е заместник-директор. Програмата му за празничния ден включва и  участие в премиерата на книга, чийто предговор е подготвил. Ще се почерпим и там с приятели- поети, артисти, художници, сподели Атанас Капралов.

Кръстен съм на моя дядо- бащата на баща ми, един достоен човек с корав характер, чието име нося с гордост, разказа той пред Дарик-Хасково. От радиото го изненадаха рано сутринта по телефона, докато спортува.

Поздравявам всички, които днес празнуват и всички приятели от родния ми Димитровград и област Хасково, каза още Атанас Капралов по телефона. Чуйте в приложения файл.

 

Неговият текст „Здравей Димитровград“ е първият, класиран в националния конкурс за химн на Димитровград от назначената със заповед на кмета Иво Димов комисия, която заседава миналата седмица в София. Още два текста- на Петко Каневски от Димитровград и Милка Пиналска от Първомай бяха избрани от журито.

„Здравей Димитровград“ на Атанас Капралов бе написана за 60-годишнината на града и от тогава до момента бе считана за неофициалния му химн.