Хасково, общо устройствен план, оферти
Хасково, общо устройствен план, оферти / netinfo
9 фирми участват в обществена поръчка за изработване на общ устройствен план на Хасково. Офертите бяха отворени днес от комисия с председател Велин Балкански, зам.- кмет на общината. На заседанието на комисията присъстваха представители на някои от кандидатите по обществената поръчка и журналисти, пише в прессъобщението на администрацията.

На място обаче ни обясниха, че в комисията участват и външни експерти. Оказа се обаче, че липсват архитекти. Което буди питания при положение, че обществената поръчка е за изработването на общ устройствен план. От общината обясниха пред Дарик радио, че законът не ги задължава да привлекат в комисията архитекти, достатъчни са хора със сходна специалност.     

Документацията на един от участниците не бе отворена, заради липса на информация на плика с документите  кои са участниците в ДЗЗД / липсва име на фирма или фирми изписано е само ДЗЗД/ . По този начин комисията не може установи дали не е в конфликт с някой от участниците.  При отварянето на офертите се попълват декларации, в които членовете на комисията заявяват, че нямат конфликт на интереси с никой от участниците в търга.

Обществената поръчка е за изработването на общ усторйсвен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка на съвместимост. Прогнозната стойност на поръчката е 450 000 лева без ДДС. Проектът ще обхваща общината с всички населени места и землищата им.