/ IStock
Осъдиха 39-годишен мъж и жена на 42 години за незаконно превеждане през границата на страната на две деца, съобщиха от прокуратурата.

На 15 юли през ГКПП "Капитан Андреево", двамата в съучастие като извършители, превели през границата на страната от Турция в България, ненавършили 16-годишна възраст палестински граждани - момчета на 15 и 12 г., без разрешение на надлежните органи на властта, с кола.

Оставиха в ареста обвиняем, пребивал и държал под ключ жена

Районният съд в Свиленград е наложил на двамата наказание от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, за всеки един от тях, както и глоба в общ размер на 10 000 лв. Лекият автомобил е отнет в полза на държавата. Двамата подсъдими са признали вината си. 

На 15 юли, около 2:00 часа на ГКПП "Капитан Андреево", от Турция за влизане в България, пристигнал миниван, с немски  регистрационен номер, управляван от мъж, гражданин на Палестина.

До него пътувала съпругата му - гражданка на Германия. На задните седалки се намирали петте им деца. При извършена физическа проверка на автомобила от служител на ГПУ-Свиленград, на задните седалки, под багажа, били открити още две деца - на 15 и 12 г., с палестински документи за самоличност, но без разрешение да влязат в страната.

Те били синове на мъжа, от първия брак, и досега живеели в Палестина.