Община Димитровград назначава 13 безработни по два проекта
Община Димитровград назначава 13 безработни по два проекта / DarikNews, архив

Трудова заетост за 13 безработни осигури по два проекта община Димитровград. Очаква се още в понеделник избраните чрез посредничеството на местното Бюро по труда да започнат работа, съобщават от общинската администрация.

В продължение на 6 месеца петима младежи на възраст до 29 години ще са на длъжност „Информатор” по проект за популяризиране на културните и туристическите обекти в общината. Част от тях ще бъдат назначени към историческия музей с идеята да популяризират архитектурата на централната градска част и сградния ансамбъл по протежение на бул. “Трети март”, след като още през 2010 г. обектите бяха декларирани от министерството на културата като паметници на архитектурата. Останалата част ще отговарят за туристическият информационен център “Светилището на нимфите и Афродита” край село Каснаково и защитената местност “Злато поле”.

 

За останалите 8 назначени е осигурена заетост в продължение на 8 месеца по програма „От социални помощи към заетост”. Те ще бъдат ангажирани в ремонт на тротоар и детски площадки, обясняват от община Димитровград.