Няма да има никакъв проблем с боклука на Хасково, увери кметът
Няма да има никакъв проблем с боклука на Хасково, увери кметът / Dariknews.bg, архив

Изключено е градът да потъне в боклуци, заяви днес кметът на Хасково Георги Иванов. Чистенето продължава, парите за сметта са налице. Ние можем за 24 часа да купим камиони и процесът да не се прекъсне, но дотам няма да се стигне, каза кметът.

Завчера от общинската администрация обявиха обществена поръчка за фирма за сметосъбирането и сметоизвозването в Хасково. Преди близо месец фирмата, занимаваща се с тази дейност, "Титан - АС”, е известила общинската управа, че прекратява дейността си по договора за чистенето на града.

От Общината са обявили обществената поръчка едва на 10 март, защото когато се пусне предизвестие за прекратяване на договора, има определен период, който трябва да мине, да се даде заявка в Агенцията за обществени поръчки, тъй като се провежда по бързата процедура с оглед социалния проблем, обясни градоначалникът.

Днес в 14,00 часа е крайният срок за приемане на оферти на фирми за почистването на Хасково. Тогава и ще започне заседанието на Комисията по обществените поръчки, на което ще бъдат разгледани офертите.