Отчет на ОД на МВР-Хасково
Отчет на ОД на МВР-Хасково / МВР-Хасково
Политическото и професионално ръководство на МВР даде много добра оценка за работата на полицията в Хасково. Резултатите бяха обявени днес, когато се проведе годишният отчет на вътрешната дирекция.

Пред журналисти оценката бе обявена от директора на "Гранична полиция" Светлан Кичиков. По думите му криминалната престъпност в Хасковска област е намаляла през 2018 г., а разкриваемостта е завишена. От извършените 2374 криминални престъпления през миналата година в региона най-голям относителен дял от 36% заемат кражбите на имущество. През 2018 г. са регистрирани 846 кражби, което е намаление с 289 спрямо 2017 г. – 1135. Намаление на регистрираните престъпления се наблюдава във всички районни управления на полицията в Хасковско. 

Отчет на ОД на МВР-Хасково
МВР-Хасково

Похвали за работата си получиха и служителите от "Охранителна полиция", които са взели участие в разкриването на 66% от общоразкритите престъпления, или 1221 броя.
 
МВР-Хасково има значителен напредък в разкриваемостта на престъпленията, свързани с акцизните стоки, съобщиха още на брифинга. През изминалата година са били съставени 277 акта по Закона за акцизите и данъчните складове за разпространение на цигари без бандерол и тютюн. Иззети са 1 305 102 къса цигари, 7 504 пури и над 706 кг тютюн.

Отчет на ОД на МВР-Хасково
МВР-Хасково

Бе подчертана и ролята на мобилните екипи за активно  противодействие на конвенционалната престъпност и посещението им  по график в малките населени места. През настоящата година усилията на служителите ще бъдат насочени към повишаване ефективността на дейностите по превенция и разкриваемостта на т. нар “битова престъпност”.
 
Светлан Кичиков обясни, че все още остава висок бежанският натиск по границата с България. По думите му повече кандидат мигранти има по българо-гръцката граница край Свиленград.