Мним лекар измами две жени със 7 200 лв.
Мним лекар измами две жени със 7 200 лв. / netinfo

Мним лекар измами 2 свиленградчанки с общо 7200 лева, съобщават от полицията. Жените са на 70 и 72 години.  Мъжът е използвал една и съща схема за измама на двете жени.

Представил се е за лекар и им съобщил, че дъщерите им са си счупили крака на 3 места и се налагало спешна операция. Измаминкът казал на жените, че е нужно поставянето на 2 златни пирона иначе дъщерите им ще останат в инвалидни колички.

От първата жена поискал 7000 лева, а от втората - 6000 лева. Първата уплашена майка споделила на „доктора", че разполага с 5000 лева, а втората - с 2200 лева. На първата измамникът казал, че ще изпрати фелдшера да прибере парите, като изрично предупредил да не се обажда на близки в рамките на 3 часа. На втората жена съобщил, че ще изпрати санитар от здравната каса, където трябвало да се внесат парите.

Жените събрали сумите и ги предали пред домовете си на непознат мъж. Няколко часа по-късно установили, че са измамени и подали сигнал в полицейското управление. И по двата случая са образувани досъдебни производства.