РИМ-Хасково
РИМ-Хасково / Община Хасково
Празникът на Сухопътните войски бе отбелязан днес в Хасково. От военно формирование 52740-Хасково организираха тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн, където след това показаха строеви хватки и движения с оръжие.

Празник на сухопътни войски
Община Хасково

Венец пред паметника на Незнайния воин на площад „Свобода” поднесе и кметът Добри Беливанов, който след това наблюдава демонстрациите.
По-късно кметът Беливанов присъства на откриването на изложба в Регионалния исторически музей, посветена на участието на България в Първата световна война. Едни от главните действащи военни единици в тази война са хасковският 10-ти пехотен Родопски полк, Тридесети пехотен Шейновски полк и Шести конен полк, обясняват от общината.

РИМ-Хасково
Община Хасково

Кметът предостави на директора на музея Пенко Добрев медали и сабя на полковник Веселин Вълков, командир на 10-ти Родопски полк. Реликвите са дарени на общината от роднини на полковника преди години и бяха изложени в една от заседателните зали на администрацията. Според Беливанов мястото на медалите и сабята е в музея, където ще могат да ги видят повече хора.