Мариян Запрянов сменя Славчо Близнаков на шефския пост в МБАЛ - Хасково
Мариян Запрянов сменя Славчо Близнаков на шефския пост в МБАЛ - Хасково / Dariknews.bg, архив
Смениха борда на МБАЛ - Хасково, Близнаков вече не е директор
79845
Смениха борда на МБАЛ - Хасково, Близнаков вече не е директор
  • Смениха борда на МБАЛ - Хасково, Близнаков вече не е директор

Бордът на директорите на Хасковската многопрофилна болница за активно лечение бе сменен днес на общо събрание на акционерите. Новите членове са д-р Валерий Митрев, д-р Георги Гелов, д-р Мариян Запрянов, д-р Атанас Паунов и бившият областен управител Ирена Узунова. В момента новият борд избира изпълнителен директор на здравното заведение. По непотвърдена информация новият шеф е досегашният заместник по медицинската част д-р Мариян Запрянов, а д-р Атанас Паунов - новият председател на Борда на директорите.

След събранието на акционерите досегашният изпълнителен директор д-р Славчо Близнаков заяви, че ако бъде помолен, може за няколко дни да изпълнява длъжността, докато новият шеф влезе във функциите си.

В писмо Министерството на здравеопазването заявява, че одобрява дейността на дружеството до момента. Изказва похвала на управлението на болницата и изказва надежда, че оттук нататък то ще продължи по същия начин. Самият Близнаков заяви, че е доволен и горд - от себе си, от болницата и от всички, с които е работил заедно. Чуйге в звуковия файл:

В края юни 2013 година от тогавашното ръководство на Здравното министерство се опитаха да уволнят д-р Близнаков на събрание на акционерите на болницата без мотиви. Тогава обаче медиците в здравното заведение скочиха на протест, прекъснаха събранието и смяната не се състоя.

По времето на д-р Славчо Близнаков в болницата бе създадено отделение по инвазивна кардиология със супермодерен ангиографски апарат, а две от отделенията получиха най-високото трето ниво на компетентност. Година преди това пък МБАЛ - Хасково получи от Здравното министерство отлична оценка за 5 години напред.