Манолов поема издръжката на Свиленград 1921”
Манолов поема издръжката на Свиленград 1921” / netinfo

Един отбор, носещ името на община Свиленград на екипировката си, трябва да изиграе достойно футболния сезон. С тези думи кметът на Свиленград Георги Манолов обяви ангажимента си да поеме издръжката на футболистите на "Свиленград 1921". Дотук се стигна, след като ръководството на футболния клуб подаде оставка с мотива, че няма достатъчно средства за неговата издръжка.

На специална пресконференция пред отбора и медиите Манолов заяви, че до края на седмицата момчетата ще получат възнаграждението си за февруари, а за целия сезон ще се осигурят средства за заплати, осигуровки и даже премии, както е залегнало в спортния правилник. Той каза още, че клубното ръководство не се е съобразило с препоръките му и не е разчело правилно бюджета си, въпреки субсидията от 161 000 лева, отпуснати от Общинския съвет. Допуснати са дългове в размер на 110 000 лева, които трябва да се заплатят, ако отборът иска да вземе лиценз за следващия сезон.

Кметът успокои  футболистите като им каза, че от тях се иска единствено да покажат добър футбол за радост на свиленградчани. Играещият треньор Красимир Паскалев ще води отбора, нови играчи няма да бъдат привличани, стриктно ще се следи за нарушения и глоби, каза още Манолов.