Лагерите в БСП си организират конференции
Лагерите в БСП си организират конференции / netinfo
Две конференции на БСП, организирани от основните опоненти в партията, ще се проведат в Хасково.

Първият форум, свикан от лидера Иван Станчев и местното червено ръководство, е насрочен за днес. Според дневния ред, делегатите ще анализират резултатите от местните избори и ще обсъдят мерки за укрепване на организацията.

Втората конференция, инициирана с необходимите по устав подписи на 1/3 от членовете на БСП – Хасково ще заседава в събота. Тя се организира от инициативен комитет и се очаква в нея да участват изключените преди местния вот от общинския партиен съвет активисти, сред които и заместник-кметът на Хасково Татяна Димитрова.

По решение на сезираната за конфликтите в местната организация Конторлна комисия, общинска конференция, която да изчисти противоречията в БСП-Хасково трябваше да се проведе до края на януари. За дейността им в предизборната кампания Комисията санкционира със забележки и двамата опоненти Иван Станчев и Татяна Димитрова.

Общинското ръководство на БСП насрочи конференцията за 9 февруари, но ден преди датата я отложи с мотив, че решението на Хасковския административен съд за касиране на вота за съветници поставя партията в нова ситуация.