Кръчмар бе окраден два пъти за един ден
Кръчмар бе окраден два пъти за един ден / netinfo

Крадци си набелязаха кръчмар и посетиха почти всичките му имоти. 45-годишният потърпевш е собственик на заведение в Харманли. Вчера той подал сигнал за нахлуване на крадци в ресторанта му на бул. „България". Откраднали са телевизор и 2 бутилки алкохол.

Докато полицаите работили по случая със заведението, кръчмарят съобщил и за нахлуване на крадци в дома му, намиращ се на същия булевард. Оттам пък са били откраднати 2 телевизора, лаптоп, 150 грама златни накити и лични документи.

Сформираната оперативна група само за няколко часа е установила и задържала извършителите на 2-те кражби, съобщават от полицията. Това били трима харманлийци, двама на 20 години и един 21-годишен. Полицаите са намерили в тях и откраднатите вещи, които в момента са на съхранение в РУП - Харманли.

От полицията съобщават и за взломна кражба от къща в димитровградското село Ябълково. Отмъкнати са били медна лула с капак, 50 метра многожичен кабел, 5 кг отпадъчна мед, 2 корита от неръждаем метал и кутия с инструменти. Образувано е досъдебно производство.