Командирът на полигона в Корен е сред загиналите във верижната катастрофа на магистрала Тракия
Командирът на полигона в Корен е сред загиналите във верижната катастрофа на магистрала Тракия / DarikNews, Архив

Командирът на военния полигон в Корен подполковник Анатолий Първанов е сред загиналите във верижната катастрофа на магистрала „Тракия” тази сутрин, потвърдиха военните. Пътният инцидент се е случил на 135-и километър, малко след разклона за Карлово. С лек автомобил „Рено” той е пътувал за Бургас и се е ударил в тир пред него.

Подполковник Първанов е назначен в Корен през декември 2012 г. Преди това е служил в 5-та механизирана бригада в Казанлък. Бил е в гранични войски, елховския полк и школата за запасни офицери в Плевен.

2 души загинаха, други 15 са ранени при верижни катастрофи на автомагистрала Тракия тази сутрин. Над 20 са катастрофиралите автомобили  7 от ранените са настанени за лечение в университетската болница „Св. Георги” в Пловдив.

Сигналът за тежкия инцидент е подаден към 6.30 часа, като първоначално е съобщено за верижна катастрофа между  8 автомобила до пътен възел Войводиново в посока Бургас. От другата страна, при Чекерица, в посока София са катастрофирали други 13 автомобила, при което са  ранени още четирима души.

 

По първоначални данни гъста мъгла е  причина за тежкия инцидент.