Кметът на Димитровград: Горди сме с инвестициите, но ще са нужни и подготвени кадри
Кметът на Димитровград: Горди сме с инвестициите, но ще са нужни и подготвени кадри / DarikNews.bg, Архив
Кметът на Димитровград: Горди сме с инвестициите, но ще са нужни и подготвени кадри
89373
Кметът на Димитровград: Горди сме с инвестициите, но ще са нужни и подготвени кадри
  • Кметът на Димитровград: Горди сме с инвестициите, но ще са нужни и подготвени кадри

На своя 69-и рожден ден Димитровград се гордее с хората си, запазили в годините усета си към красивото, ценящи новото и постигнатото до момента. Гордее се и с това, че малко по малко започна да възражда своята икономика- мечта, която вече добива съвсем реални очертания, след като стартира изграждането на завода за автомобилни кабели и предстои в близко време да правим първа копка за още две предприятия, коментира кметът Иво Димов.  Той отчете също, че това са сериозни чуждестранни инвестиции, които ще променят икономическия профил не само на Димитровград, но и на региона. Проблем обаче, ще бъдат качествените, подготвени технически кадри, призна Иво Димов. И посочи, че е необходимо да се работи в посока за създаването на филиал на Техническия университет. Подкрепа получихме и от почетния гражданин академик Васил Сгурев при организираната снощи от общината дискусия с него на тема "Деиндустриализацията на България".

Кметът на Димитровград Горди сме с инвестициите но ще са нужни и подготвени кадри
netinfo

"Иновациите са основната движеща сила за една икономика, без тях тя е обречена", каза академикът и не скри, че с група от БАН са съветници към премиера Бойко Борисов по въпроси, свързани с развитието на икономическия ресурс на страната.

 

Изпълнителният директор на регионалното сдружение на общините "Марица" Райна Йовчева, председателят на Хасковската търговско промишлена палата Янчо Янев, представители на бизнеса и местния парламент, както и граждани се включиха в дискусията.  "В Димитровград определено се работи планирано и с мисъл и съм се убедила в това в хода на съвместната ни работа с местната власт в Димитровград", посочи Райна Йовчева в подкрепа на казаното от кмета Иво Димов, че предпочита да реализира три проекта, но те да са с ефективна и с полза за хората, отколкото да се харчат безотговорно европейски средства.

Кметът на Димитровград Иво Димов чуйте в приложения файл.