Климатик протече в аулата на УНСС, докато президентът Първанов разговаряше със студенти
Климатик протече в аулата на УНСС, докато президентът Първанов разговаряше със студенти / netinfo

Климатикът в аулата на УНСС - Хасково протече върху студенти, докато те разговаряха с президента Георги Първанов, който откри новата академична година. Водите, които бликнаха от уреда, намокриха 5 човека.

След тригодишно прекъсване филиалът на УНСС в Хасково отново ще работи, а студентите в него ще се обучават чрез модерно дистанционно обучение. През по-голямата част от времето те ще се учат у дома си чрез интернет и електронни носители на информация. Ще посещават филиала само в петък, събота и неделя.

Пред студентите Георги Първанов заяви, че те не просто трябва да учат за диплом, а най-вече за истински знания и умения в съответната област. Българското образование е конвертируемо в цяла Европа и в целия свят и ние можем да бъдем най-силни със своето знание, каза Първанов.

Пред студентите държавният глава сподели още, че голямата му амбиция е да направи Академия за млади лидери. “Това ще е възможност за хора като вас, които завършват бакалавърската степен, да могат след това да продължат да се обучават вече в специфичната форма не просто на управлението, а на лидерството”,  заяви Първанов.