Георги Манолов, кикбокс
Георги Манолов, кикбокс / община Свиленград
Плакет за принос в развитието на кикбокса в Свиленград получи кметът Георги Манолов от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Отличието му бе връчено от най-изявените спортисти на клуб „Тангра” - Свиленград, които са национални състезатели и представят България по света.
Това са европейският шампион за кадети и сребърен медалист от световното първенство в Будапеща 2017 Христо Калайджиев, вицесветовният, вицеевропейски и балкански шампион Димитър Петров и бронзовият медалист от европейското първенство и балкански шампион Никола Папазов. Младежите благодариха на Манолов за подкрепата му за развитие на кикбокса и осигуряването на най-добри условия за спортистите на Свиленград.

Свиленград кикбокс
netinfo

Кметът съобщи, че се работи по създаването и обзавеждането на втора тренировъчна зала за подготовка на състезателите на клуба, тъй като поради големия интерес сред децата и младежите към кикбокса настоящата зала вече не е достатъчна.

Свиленград кикбокс
netinfo

На събитието присъстваха също Валери Чакъров - член на контролния съвет на конфедерацията и ръководителят на клуба Димитър Димитров. Те изказаха благодарности от името на изпълнителния директор на конфедерацията Димитър Спасов за гостоприемството на Свиленград и отличната организация на провелото се тук  Държавно първенство за втора поредна година. От конфедерацията са изразили намерение  Свиленград да стане домакин  и на по-голям спортен форум като Балканиада, шампионат за световна купа или двустранни срещи по професионален кикбокс.